Egis - erős beruházási tevékenység a második félévben

Az Egis az elmúlt egy évben a piaci átlag felett növelte forgalmát, és Magyarországon megőrizte 6,8 százalékos piacrészesedését. A cég az idén hétmilliárd forintot költ beruházásra, többségét a második félévben.
Csernátony Csaba, 2005. május 11. szerda, 15:07
Fotó:

Az Egis Rt. ebben a félévben 2,5 milliárd forintot költ beruházásra, de a második félévre erősebb invesztíciós tevékenységet terveznek, így az év egészében 7 milliárdot fordítanak erre a célra - derült ki az Egis gyorsjelentését ismertető sajtótájékoztatón. Elhangzott továbbá, hogy a március 31-ét megelőző 12 hónapban a magyar gyógyszerpiac az egy évvel korábbihoz képest nagyon jó ütemben, 13 százalékkal nőtt értékben. Az Egis forgalma a piaci átlag felett, 15 százalékkal növekedett, a társaság megőrizte 6,8 százalékos piacrészesedését.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK