Egis: másfélmilliárdos veszteség a fedezeti ügyleteken

Az Egis belföldi eladásai gyors ütemben növekednek, a társaság az orosz piacon fokozza jelenlétét - jelentette ki Marosffy László, a gyógyszergyártó cég pénzügyi igazgatója.
NAPI, 2001. november 14. szerda, 14:33
Fotó:

A fedezeti ügyletek másfél milliárd forintos mínuszt hoztak az Egisnek, a Medimpex-ügy viszont 610 milliós eredménynövelő tételt jelentett - tudta meg a NAPI Online.
Az Egis 2002-től óvatosabb lesz, legfeljebb 6 hónapra előre köt forint-euró fedezeti ügyletet. Már van ilyen ügylete, háromszor 2 millió euróra, ami márciusig szól.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK