A rubel jelentős gyengülése ellenére kezelhetőnek nevezte az orosz helyzetet Marosffy László az Egis vezérigazgató-helyettese. "Az elmúlt negyedévben minden vevővvel tárgyalni kellett a fizetésekről, de a forgalomban nem voltak zökkenők. Nem akadt el fizetés, nem nőtt meg a vevők tartozása" - tette hozzá.
 
Van ugyan olyan vevő, aki a fizetésképtelenség szélére sodródott, de a társaság összes leírása nem nevezhető nagyon nagynak: Oroszországban 200 millió forint értékvesztést számoltak el emiatt. 

A rendszer működik, a társaság nem számít forgalomcsökkenésre emiatt - mondta.
Más a helyzet Ukrajnában: itt az Egis forgalma az elmúlt negyedévben kevesebb mint felére esett vissza, miután a hrivnya nagy mértékű és folyamatos leértékelődése nehéz helyzetbe hozta az ottani nagykereskedőket. Veszteségeik minimalizálása érdekében, ők csak a legszükségesebbeket rendelték az Egistől. Ennek ellenére nem nőtt a tartozásuk, az Ukrajnával kapcsolatos leírás 50 millió forint nagyságrendű volt az elmúlt negyedévben. A kedvezőtlen helyzet januárban is fennmaradt, az Egis ukrán forgalma 1-1,4 millió dollár volt az elvárható 2-2,5 millióval szemben. 

A többi FÁK-ország közül Kazahsztán az ukránhoz hasonló helyzetben van, a többi álllamban viszont rendben mennek a szállítások - mondta Marosffy.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!