Az Egis-gyorsjelentést értékelő sajtótájékoztatón Marosffy László gazdasági igazgató elmondta: nem csak az export, hanem a társaság oroszországi és kelet-európai értékesítése is rekordnak számít negyedéves szinten. Értékelése szerint a cég a 2005-2006-os üzleti évben a FÁK-piacon dollárban 35, Kelet-Európában 13-15 százalék forgalomnövekedést tud majd elérni, míg a hazai árbevétel 9-10 százalékkal emelkedhet. Jövőre a FÁK-piacon 25 százalékos bővülés várható, míg Kelet-Európában az ideinél lassabb árbevétel-növekedéssel számolnak. A nyugat-európai gyógyszer-export, illetve a hatóanyag-eladások is emelkedhetnek az utóbbi időszakban tapasztalt folyamatos csökkenés után. Mint elhangzott, az Új Egyensúly program - mint minden magyar céget - az Egist is kedvezőtlenül érinti. A 4 százalékos szolidaritási adó mellett a természetbeni juttatások adójának emelése 100 millió, az energiaköltség-többleg 500 millió forint terhet jelent a gyógyszergyártó számára. Ezen kívül a magasabb infláció miatt emelkedhetnek a társaság beszerzési és bérköltségei is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!