Sosem látott mértékű kereskedés folyt a frankfurti piacon a Deutsche Telekom részvényeivel, miután a német állam fejlesztési bankja, a KfW piacra dobja a társaság csaknem hat százalékos pakettjét átváltható kötvény formájában. A telekom-papír árfolyama több mint három százalékkal csökkent (bár napközben volt a mínusz ennek duplája is), miközben egymaga a felét adta a teljes részvénypiaci forgalomnak. Szintén tegnap jelentette be a francia Publicis, hogy átváltható kötvényeket dob piacra, 560 millió euró értékben; a papír kurzusa 2,7 százalékkal esett vissza. Alulmúlta a kanadai Alcan a francia Pechiney értékét, mikor hétfőn részvényenként 41 dollárt ígért, a piac lelkesedése ugyanis tegnap 3,6 százalékkal 43,5 euróig nyomta fel a kurzust. Hiába értek véget a nigériai olajsztrájkok, a Brent árának változatlansága miatt némileg esett a Royal Dutch/Shell, a Total és a BP árfolyama is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!