A párizsi tőzsdén a gyenge hazai forgalomról beszámoló Carrefour hipermarket-lánc részvényeitől azt követően fordultak el a befektetők, hogy a cég az eredmények láttán csökkentette idei bevételnövekedési prognózisát - derül ki a Financial Times online kiadásának összeállításából. A szektortársak Európa-szerte nyomás alá kerültek, amire a tengerentúli riválisok hasonlóan csalódást keltő számai tettek rá még egy lapáttal. Nagyot esett a vártnál kisebb féléves árbevételről beszámoló L'Oréal részvényeinek árfolyama is, miközben az amerikai tech-szektor rossz híreitől sújtott Nokia-papírok a korábbi mínusz után nyereséggel zártak. A tőzsdézőket kedden forgalmi prognózisának megnyirbálásával sokkoló német Henkel háztartás-vegyipari cég részvényei pénteken a Goldman Sachstól kaptak újabb pofont, a befektetési bank leminősítette a papírokat. Az energiaágazat részvényeire nem lehetett panasz, az irányadó amerikai könnyűolaj 40 dollár feletti jegyzése felhúzta az olajpapírok kurzusát is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!