Jelentős, egy százalék körüli mérséklődéssel fejezték be a napot a nyugat-európai tőzsdeindexek. A tengerentúli csökkentett vállalati prognózisok miatt lejtőre kerültek az öreg kontinens chiprészvényei is: az STMicro és az Infineon egyaránt mélyen szerdai záróértéke alatt fejezte be a napot, sőt utóbbi a frankfurti DAX kosarának legrosszabbul teljesítő tagja lett. A némileg erősödő olajárak a légitársaságok és autógyárak papírjait szorították présbe, így a Deutsche Lufthansa több mint két százalékot veszített értékéből. Az Air France-KLM részvénye nem csak az olaj drágulása miatt zuhant, hanem a felróppent híreknek köszönhetően is, melyek szerint a francia állam eladja a cég mintegy 18 százalékát. Kimaradt azonban a besszből a Vivendi Universal részvénye, miután a vállalat bejelentette, hogy eladja 20 százalékos részesedésének háromnegyedét a Veolia Environnement-ban. Meglepő módon a francia közmű papírjának árfolyama csaknem hat százalékkal emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!