A svájci frank kora délután csaknem újabb történelmi csúcsra ért mind az euróval, mind a forinttal szemben, miután egy görög kormánypárti képviselői délelőtt jelezte: lehet, hogy az újabb megszorító csomag ellen szavaz a jövő heti döntéskor (29-én és 30-án várhatóak több lépésben), így a kormánypárt többsége mindössze három főre olvadna a 300 fős parlamentben. Ez növeli a kockázatát annak, hogy esetleg nem fogadja el a kormánypárt a további nemzetközi hitelért feltételül szabott görög megszorító csomagot.

Az szintén nyugtalanító, hogy a Reuters információi szerint a német pénzügyi intézményeknek a jövő hét elejéig kell jelezniük a hatóságok felé, hogy részt kívánnak-e venni ("önkéntesen") a görög államadósság további finanszírozásában (azaz a hétvégén ez az ügy is okozhat még izgalmakat), illetve Angela Merkel német szövetségi kancellár egy kora délutáni sajtótájékoztatón továbbra is a magánbefektetők bevonásának szükségességéről beszélt.

Az eurót egy órakor 269,56 forinton, a svájci frankot 226,56 forinton, az eurót pedig 1,1884 svájci frankon jegyezték a reggeli 1,196-tal szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!