Egy helyben toporgott Ázsia hétfőn

Az ázsiai részvénypiacok nem mozogtak érdemben a hétfői kereskedési napon, mivel a befektetők kivárnak, a Fed ülése és az amerikai ingatlanpiaci adatok holnapi érkezése hozhat számottevő elmozdulást - írja a MarketWatch.
NAPI, 2010. szeptember 20. hétfő, 09:28
Fotó:

Csak a dél-koreai Kospi mozgott számottevően hétfőn - az szöuli index 0,3 százalékkal zárt alacsonyabban pénteki záró értékénél. A Shanghai Composite és a hongkongi Hang Seng sem mozdult el érdemben a pénteki záráshoz képest. A japán részvénypiacok - nemzeti ünnep miatt - hétfőn zárva tartottak.

Kínában a bankpapírok teljesítettek jól, mivel a kamatemelési nyomás és az új hitelszabályozással kapcsolatos félelmek enyhülni látszanak.
Az ICBC papírjai 0,8, a Bank of China részvényei 0,6 százalékkal emelkedtek, míg a China Construction Bank és az Agricultural Bank of China papírjai 0,4 százalékkal lettek drágábbak hétfőn.

A koreai piacok azért csúsztak lejjebb, mert a befektetők a 3 napos nemzeti ünnep előtt a profitrealizálás mellett döntöttek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK