A londoni FTSE-100 0,04 százalékot, a frankfurti DAX és a párizsi CAC-40 egy tizedszázalékot vesztett a keddi záráshoz képest, az athéni tőzsde pedig egy enyhébb, 0,3 százalékos eséssel köszöntette a kedd éjjel bizalmat nyert görög kormányt.

A nap legnagyobb vesztese a borús kilátásokról beszámoló Philips Electronics volt, ami 12 százalékos mínuszban is járt az amszterdami tőzsdén. További nagy vesztesei a napnak a profitesésről beszámoló, és így 2,3 százalékot gyengülő svéd Hennes & Mauritz, valamint a leminősített portugál bank, a Banif SGPS, amely közel 4 százalékot zuhant. Frankfurtban a Merck egyik gyógykészítmény amerikai engedélyeztetésének kudarca miatt esett 2,5 százalékot, a Metro-t pedig a kiskereskedlmi szektor általános visszaesése rántotta magával.

Európaszerte visszaestek a zöldenergia-cégek, a spanyol Gamesa 2 százalékot, a norvég Renewable Energy Corp. 2,4 százalékot, a dán Vestas Wind Systems pedig több, mint 5 százalékot gyengült. Londonban a Barclays 2,6 százalékos zuhanása lógott ki negatív, illetve a Man Group 5 százalékos emelkedése pozitív irányban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!