Egy helyben toporog a tőzsde

Stagnált a nap első felében a Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe, a vezető papírok felemás teljesítményt mutattak.
Beke Károly, 2013. január 3. csütörtök, 12:02
Fotó: Napi.hu

Félidőhöz közeledve 18 466 ponton állt csütörtökön a BUX index, ez 0,1 százalékkal volt alacsonyabb a szerdai záróértéknél. A forgalom ma is kifejezetten alacsony, egyelőre csak az OTP tud milliárdos érdeklődést felmutatni.

A vezető részvények felemás hangulatban töltötték a nap első felét, a Mol például 0,6 százalékos gyengülés után 17800 forinton állt, míg az OTP 4267 forintos árfolyama 0,2 százalékkal volt magasabb a tegnap délutáninál. A Magyar Telekom ugyanúgy 384 forintba került, mint a szerdai nap végén. A gyógyszergyártók közül a Richter 37100 forintig erősödött, ami 0,9 százalékkal volt magasabb a szerdai szintnél, míg az Egis 1 százalékkal lett olcsóbb, 17600 forintba került.

A kisebb papírok közül érdemes kiemelni az E-Start, mely 6,6 százalékos zuhanást mutatott délelőtt azok után, hogy a tegnapi rendkívüli közgyűlés mindössze 50 millió forintos tőkeemelést szavazott meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK