Az amerikai részvénypiacon tovább tartott a technológiai szektor szárnyalása, amit kiválóan mutat a Nasdaq index háromnapos szakadatlan menetelése. A döntően technológiai részvényeket tömörítő mutató a hét elején még 2060 ponton állt, tegnap pedig már ennél 100 ponttal magasabb értéket mutatott. A kiváló negyedéves eredményről beszámoló Hewlett-Packard több mint 4 százalékos nyereséggel forgott késő délután. Az amerikai gazdaságot illetően vegyes hírek jelentek meg, a második féléves növekedés lassulását valószínűsítő indikátorok mellett optimizmusra adhat okot az olajár jelentős csökkenése. Ez utóbbinak nem örültek az olajtársaságok részvényesei, a szektor 2 százalékos veszteséget mutatott. A Dow Jones 0,39 százalékkal, 16 083,29 pontra, a Standard & Poor’s–500 0,16 százalékkal 1297,48 pontra, a Nasdaq 0,38 százalékkal, 2157,61 pontra nőtt.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!