Egy picit romlott a hangulat a forintpiacon

Az e heti jelentősebb erősödést követően pénteken fél százalékot veszített erejéből a forint az euróval szemben.
Deák Bálint, 2012. június 22. péntek, 16:30
Fotó: Napi.hu

Délután 287 forinton állt a forint kurzusa, ami azt jelentette, hogy nagyjából a régisó devizákkal együtt gyengült a forint árfolyama. A lengyel zloyt ugyanis egy kicsit többet, míg a cseh korona egy hajszálnyival kevesebbet veszített az euróval szemben, de a érdemben egyik deviza sem lógott ki a sorból.

Az euró/dollár keresztárfolyam érdemben nem változott pénteken, ez viszont azt jelentette, hogy kisebb koreekció sem követte a csütörtöki jelentős dollár erősödést. A keresztárfolyam így 1,255 környékén ingadozott, ami minimális euró erősödést jelentett. A svájci frank viszont továbbra sem mozdul el az 1,201-es szint közeléből az euróval szemben. Így egy frankért délután 239 forintot, a dollárért 228 forintot kellett fizetni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK