A megállapodás értelmében a gyógyszergyártók idén 20, jövőre pedig maximum 22 milliárd forintot kötelesek befizetni a az államkasszába. A korábbi elemzői várakozások alapján az idei befizetés elérhette volna a 30 milliárd forintot, ám a kormány meglepően gáláns volt a cégekkel szemben. A társaságok számára kedvező az is, hogy a kormány egy 4 éves megegyezés aláírását ígérte jövő márciusig.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!