Egyedi hatások fogták vissza az Egist

Egyedi hatások miatt az erős első üzleti negyedév után a második három hónapban a vártnak megfelelően némileg kisebb volt a növekedés - hangzott el az Egis gyorsjelentését ismertető sajtótájékoztatón.
Csernátony Csaba, 2005. május 11. szerda, 14:22
Fotó:

A január és március vége közötti időszakban elért 16,7 milliárd forint árbevétel 3 százalékos növekedés a bázishoz képest, ugyanakor az értékesítés relációs szerkezetének és a működési költségek kedvező alakulása miatt a második negyedéves üzleti eredmény 2,5 milliárd forintra rúgott, ami 40 százalékos bővülés éves szinten. A féléves üzleti eredmény 95 százalékos bővüléssel 6,5 milliárd lett.
A második negyedévben a beföldi értékesítés jól alakult: ez 7 százalékkal nőtt, az export dollárban számított értéke pedig 12 százalékkal emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK