Kedd délutánra 290,40-ig erősödött a forint az euróval szemben, azonban ez mindössze 0,1 százalékkal volt alacsonyabb a múlt pénteki szintnél. A dollár a nap második felében 226,050 forintba került, míg a svájci frankért 231,98 forintot kellett fizetni. A nemzetközi színtéren a dollár mérsékelt erősödése volt jellemző a pünkösd utáni első kereskedési napra, az 1,28485-ös árfolyam 0,26 százalékkal volt alacsonyabb a hétfői értéknél.

A forint számára nem érkezett kulcsfontosságú hír, így nagyrészt a nemzetközi események domináltak a piacon. Ezek közül mostanában a Fed kötvényprogramjának folytatásával kapcsolatos nyilatkozatok a legfontosabbak, a döntéshozók időről időre pro és kontra emelnek szót a program fenntartása vagy a mielőbbi befejezése mellett. Kulcsfontosságú lesz Ben Bernanke Fed-elnök szerdai szenátusi meghallgatása, hiszen akkor kiderülhet, hogy melyik vélemények hatnak leginkább az amerikai jegybank vezérére.

A magyar állampapírpiacon az ÁKK Zrt. a terveknek megfelelően 50 milliárd forintnyi három hónapos diszkont kincstárjegyet értékesített kedden, a 4,21 százalékos hozam ugyan három bázisponttal alacsonyabb volt a legutóbbi aukciónál, ugyanakkor tíz bázisponttal meghaladta a másodpiaci referenciahozamot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!