A BUX 11.30-kor 27 844,90 ponton állt, ami a legutóbbi, keddi záróértékéhez képest 169,23 pontos, 0,60 százalékos csökkenés, a szerdai nyitásnál 180,92 ponttal alacsonyabb.

A részvénypiac forgalma délelőtt 1,8 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

A Mol 25 forinttal, 0,14 százalékkal 17 690 forintra csökkent.

Az OTP-részvények ára 104 forinttal, 1,52 százalékkal 6732 forintra esett.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,22 százalékkal 447 forintra erősödött.

A Richter-papírok árfolyama 20 forinttal, 0,33 százalékkal 6010 forintra gyengült.

A nyitás előtt optimista hangulatú kereskedésre számított az MTI-nek nyilatkozó Sinka Csaba, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője, főként azért, mert nagyon jó gyorsjelentések érkeztek Amerikából, többek között az Apple-től.

A BÉT-en vezető részvények közül kiemelte a Richtert, amelynek árfolyama kedden történelmi csúcsot ért el 6065 forinton. Az elemző szerint a tőzsdén uralkodó jó hangulat miatt szerdán újabb történelmi csúcsot is elérhet az gyógyszerpapír árfolyama. A Richter a héten teszi közzé a gyorsjelentését, amely meghatározó lesz a részvény árfolyamának további mozgására.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!