Egyelőre nem lesz 220 forint feletti svájci frank

Alapvetően optimista hangulatú és alacsony likviditású kereskedésben 285,45 forinton jegyezték az eurót péntek délután öt óra körül.
NAPI, 2010. július 2. péntek, 17:20
Fotó:

A pénteki kereskedésen érződtek a nyári szabadságolások, az árfolyammozgásokra minimális hullámvasút volt jellemző - mondta a Napinak Karsai Péter, a Commerzbank devizapiaci kereskedője.


A euró/forint árfolyama pénteken 286 forintos szintről indult, délelőtt 9-10 óráig erősödött, utána az amerikai munkanélküliségi adat hírére 284,50-ös szintig ment vissza. A Commerzank kereskedője emellett megjegyezte, hogy jelenleg alapvetően a nemzetközi események mozgatják a piacokat, így - ha nem történik valami jelentős változás - akkor a következő héten az euró/forint árfolyama 285 körül maradhat.


A dollárt 226,60 forinton jegyezték, 1,2594 dolláros euróárfolyam mellett.

Pénteken az euró/svájci frank árfolyamában némi konszolidáció következett be. A svájci frankhiteleseknek megnyugtató hír, hogy a korrekció miatt egyelőre elhárult annak veszélye, hogy a svájci frank/forint kurzusa a 220-as szint fölé menjen - mondta Karsai. Az alpesi devizát péntek délután 212,85 forinton jegyezték.

A régiós devizák között a forint és a lengyel zloty együtt mozgott, az árfolyam mozgás alapvető irányát az euró dollárral szembeni erősödése határozta meg.

Az állampapírok másodpiacán vegyesen változtak a hozamok: a hathónapos és a tízéves papíroknál 3 illetve 4 bázispontos csökkenést, a többi esetében 1-5 bázispontos emelkedést regisztrált az ÁKK. A referenciaátlag 5,32 és 7,65 százalék között szóródik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK