A nap eddig nyugodtan telik, ahogy kora reggel, úgy délelőtt fél tízkor is valamivel 293-as euróárfolyam alatt volt a forint - tudtuk meg devizapiaci forrásokból. Ennél valamivel nagyobb mozgást produkált az euró, amely először picit erősödött, majd visszagyengült a dollárral szemben, így ő is nagyjából változatlan árfolyamon 1,2976-on állt ekkor.

A héten több fontos esemény is történik, így például az eurózónás pénzügyminisztereknek is lesz találkozója, megjelenik egy uniós GDP, illetve egy magyar inflációs adat is - ezeknek pedig mind lehet hatása a forint árfolyamára. Hogy mekkora az kérdés, az általunk megkérdezett szakemberek szerint különösebb változás nem várható, a forintban nincs annyi erő, hogy nagyot erősödjön, de visszaesést sem valószínűsítenek, így várhatóan 292 és 295 közötti euróárfolyammal számolhatunk.

Fél tízkor tehát 292,96 forintot kértek egy euróért, egy dollár 226, egy font 347,3, egy svájci frank 236,1, míg a japán jen 2,2263 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!