Egyéves hozam: egyre közelebb a 7 százalékhoz

Tovább csökkenő hozam mellett keltek el az egyéves állampapírok a mai aukción.
Ádám Viktor, 2005. június 2. csütörtök, 12:24
Fotó:

Az egyéves futamidejű diszkontkincstárjegyek mai aukcióján az Államadósság Kezelő Központ az eredetileg tervezett, 35 milliárd forintos mennyiséget értékesítette, közel háromszoros túljegyzés mellett. Az elfogadott hozamok 7,05-7,18 százalék között szóródnak, a 7,16 százalékos átlag a tegnapi másodpiaci benchmarkot - amely keddhez képest 7 bázisponttal süllyedt - 5 bázisponttal múlta alul.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK