A dollár a 16 fő fizetőeszközből 12-höz képest csúszott lefelé, mivel a gazdasági előrejelzések szerint a Fed az irányadó kamatlábat nulla és 0,25 százalék között fogja tartani és a jelek szerint leszorítja a hitelköltségeket. "A fejlődő globális kép a dollár eladására késztethet" - mondta Sean Callo, a Westpac Banking Corp. elemzője a Bloombergnek. "Úgy látjuk, hogy a Fed nem fogja megváltoztatni az álláspontját, így nagyon meg lennénk lepve, ha megváltoztatnák az ajánlásukat, miszerint különösen alacsony szinten tartják az irányadó kamatot". A dollár 1,4804-es szintre esett az euróval szemben szerdán délelőtt Londonban a tegnapi new york-i 1,4790 dolláros értékhez képest. Kedden 1,4843 dolláros szinten is állt, ami 2008 szeptember 22. óta a legalacsonyabb érték volt. Az amerikai valutáért 1,0230 svájci frankot adtak, de 1,0189 frankon is volt a keresztárfolyam. Ilyen mélyen utoljára 2008 július 22-én volt a dollár.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!