Egyhetes csúcson az arany ára

A kőolaj jegyzése hordónként 79 dollár közelébe emelkedett, míg az arany ára egyhetes csúcsot döntött a tengerentúlon.
Kovács Zita, 2010. március 2. kedd, 16:01
Fotó:

A kőolaj ára 79 dollár közelébe nőtt hordonként New Yorkban, miközben a részvénypiacok emelkednek és a dollár lefaragott korábbi erősödéséből - tudatta a Bloomberg. Az elemzők azt várják, hogy az amerikai kőolajkészletek talán 1,5 millió hordóval nőttek a múlt héten a korábbi 337,5 millióról, ami a holnapi jelentésből derülhet ki.

Szakértők úgy vélik, hogy ha a fekete arany ára elmegy 81 dollárig, akkor nem áll meg 90 dollár alatt.

A kőolaj április határidős ára hordónként 79,47 dollár volt kedd délután a tengerentúli árutőzsdén, ami 77 centes emelkedés a közel 1 dolláros hétfői árcsökkenés után.

A brent kőolaj április határidős ára 97 centtel emelkedett hordónként 77,86 dollárra Londonban.

Egy hetes csúcson az arany

Az arany jegyzése egyhetes csúcsot ért el New Yorkban. Elemzők szerint elsősorban a görögországi adósság emelkedése miatt nőhetett a kereslet a nemesfémre.

Az arany áprilisi határidős ára 7 dollárral, azaz 0,6 százalékkal nőtt unciánként 1125,30 dollárra a tengerentúli Comex kereskedésen. Korábban a jegyzés elérte az 1125,90 dollárt, ami a legmagasabb érték február 22-e óta. Az arany spot ára Londoban 0,5 százalékkal állt magasabban, 1125 dolláron.

A dollár árfolyama kissé változott az euróhoz képest, kora délután 1,3589-es szinten állt, míg korábban 0,9 százalékos erősödést mutatott (1,3436).

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK