Elhagyta a 103 dollárt is a brent, a 103,27 dolláros hordonkénti ár 28 havi rekordot jelent. A befektetők érzékelhetően félnek attól, hogy más, kőolajkitermelő közel-keleti országokba is átterjed az erőszak; ez erősebbnek bizonyult, mint az amerikai benzinkészletekkel kapcsolatos hír, ami a kereslet gyengeségére enged következtetni. Az elsősorban a kínai és a brazil inflációra, illetve az ezek által esetlegesen kiváltott monetáris szigorításokra vonatkozó félelmek miatt egyik oldalról csökkent a kereslet a kockázatosabb eszközök – például a a feltörekvő piaci részvények – iránt, másik oldalról viszont a réz, a cukor és a kakaó ára továbbra is rekordközelben van.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!