Egymillióra büntették a Globust, tilosban járt a pénzügyi igazgató is

Egymillió forintos büntetést szabott ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a Globus Rt.-re, mert a cég nem megfelelően vezette a bennfentes információhoz hozzáférő személyek listáját, megnehezítve ezzel a társaságnál épp folyó hatósági vizsgálatot. Jéhn József önkötése sem "tetszett" a felügyeletnek.
NAPI Online, 2006. március 24. péntek, 08:05
Fotó:

Egymillió forintos büntetést szabott ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a Globus Rt.-re, mert a cég nem megfelelően vezette a bennfentes információhoz hozzáférő személyek listáját, megnehezítve ezzel a társaságnál épp folyó hatósági vizsgálatot. A konzervipari vállalt nyilvántartása a felügyelet megállapítása nem tartalmazza a bennfentes információhoz hozzáférő külföldi természetes személy magyarországi tartózkodási helyének megjelölését, jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság esetén az azonosító okirat számát és nyilvántartásba vétel okának megjelölését.
A felügyelet ezért egy millió forint bírság kiszabásáról határozott.
Jéhn József a Globus pénzügyi igazgatójának magatartásában is talált kivetnivalót a felügyelet. A vezető ugyanis megsértette a szabályt, mely arról rendelkezik, mikor is köthetnek üzletet a cég részvényeire a bennfentes információhoz hozzáférő személyek. A PSZÁF ezért 300 ezer forintra bírságolta a pénzügyi vezetőt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK