Egyre bizonytalanabbak a magyar befektetők

A magyar állampapírok másodpiacán tovább olvadtak a hozamok. A kincstárjegyeket 5,45 százalékos hozamon kínálták szerdán.
NAPI, 2010. szeptember 15. szerda, 14:40
Fotó:

Egyre kevésbé biztosak a magyar állampapírpiaci befektetők abban, hogy az MNB következő, szeptember végi kamatmeghatározó ülésén szükség lesz az irányadó ráta emelésére. A benchmarkok az elmúlt időszakban rendre 5,50 százalék fölött szóródtak, ám a szerdai másodpiaci kereskedésben a háromhavi lejáratú kincstárjegyek már 5,45 százalékos hozamon cseréltek gazdát, a 12 havi dkj-k pedig 5,65 százalékos hozamok forogtak.

Az éven túli lejáratú állampapíroknál ráadásul 9-19 bázispontos volt a lemorzsolódás, így az államkötvényekkel 6,74-6,88 százalékos hozamon kereskedtek szerdán az Államadósság Kezelő Központ jelentése szerint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK