Tokióban az irányadó Nikkei-225 index bő 3 százalékkal nőtt, a dél-koreai Kospi mutató több mint 2,5 százalékkal emelkedett. Nyereséggel zárt az ausztráliai S&P/ASX-200 mutató és a tajvani tőzsde is. A tokiói záráskor még nyitva tartó hongkongi Hang Seng az előző napi záró értéke körül alakult, az indiai Sensex mutató 0,35 százalékos pluszban volt.

Kínában háromnapi ismételt meredek lejtmenet után helyi idő szerint délután nagyjából 2 százalékos pluszban volt a sanghaji és a sencseni tőzsde.

Az indexek hétfőn régen nem látott zuhanást produkáltak, miután egy hétvégi makrogazdasági adat miatt nagyon fölerősödtek azok a félelmek, hogy érzékelhetően lelassulhatott a kínai gazdaság növekedése. Kedden korrekció következett, amiben szerepe volt a kínai jegybank bejelentésének, miszerint kilenc hónapon belül ötödször is csökkentik az alapkamatot, egyszersmind csökkentik a bankok kötelező tartalékrátáját, ezzel is próbálva ösztönözni a hitelkiáramlást, és ezzel a gazdaság élénkülését.

A kőolaj ára kissé tovább araszolt fölfelé, miután előző nap - a kínai bejelentések általános piacnyugtató hatásaként - az északi-tengeri Brent fajta 52 centtel, az amerikai WTI fajta 1,07 dollárral drágult, elmozdulva a hétfői hat és fél éves mélypontokról. Szerda reggel a Brentből egy hordó (159 liter) októberi szállításra 18 centes emelkedéssel, 43,39 dollárba került. A WTI fajta ára 22 centtel, 39,53 dollárra drágult.

Az arany továbbra sem tud igazán profitálni a részvénypiaci felfordulásból. A nemesfém árfolyama kedden, a tőzsdei korrekciók napján meredeken, 1,2 százalékkal esett. Szerdán magyar idő szerint reggel további bő 2 dolláros csökkenéssel 1136,20 dollárba került egy uncia (31,1 gramm).

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!