A elképzeléseknek megfelelően alakult a Zwack Unicum második negyedéves teljesítménye - igaz, a tervek sem voltak túl ambiciózusak. A társaság a kedvezőtlen piaci körülmények miatt ugyanis csak enyhe - ötszázalékos - árbevétel-növekedést prognosztizált a 2007-2008-as üzleti évére, ráadásul a profitsoron egyáltalán nem számított bővülésre. A tegnap közzétett első féléves adatok szerint eddig a tervezett pályán halad a cég: bruttó forgalma 1,23, a jövedéki adóval csökkentett árbevétele pedig valamivel több mint 2,3 százalékkal növekedett. Az egyes piaci szegmensekben folytatódtak a korábban megindult trendek, a bevételen beül tovább növekedett a prémium termékek forgalma (a Fütyülős termékcsaládból például 45 százalékkal több fogyott, mint tavaly), miközben a kommersz italokból 8,1 százalékkal kevesebbet értékesített a társaság. A forgalmazott termékek árbevétele enyhén növekedett a félév során, ezen belül a Diageo-portfólió értékesítése 11,5 százalékkal haladta meg a bázisidőszakit, az egyéb importtermékek forgalma pedig közel 8 százalékkal bővült. A borüzletág árbevétele jelentősen csökkent. Az elmaradás egy részét az előző évben egyszeri alkalommal adódó magas pezsgőértékesítés okozza, de a borforgalom is elmarad jelenleg a tavalyitól. A cég adózás előtti nyeresége a tavalyi 2 milliárd forinthoz képest 2,7 százalékkal növekedett, ám a szolidaritásiadó-fizetési kötelezettség miatt az adózott eredmény már hajszálnyi, 0,2 százalékos visszaesést mutat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!