Egyre meredekebb lejtőn Amerika

A vezető tengerentúli tőzsdeindexek gyengültek a nyitás utáni szűk órát követően. Miután emelkedéssel indultak, hamarosan dél felé fordultak a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
NAPI, 2010. szeptember 22. szerda, 16:24
Fotó:

A Dow Jones ipari átlagmutatója 0,1, az S&P 500 index 0,3 százalékkal süllyedt, míg a Nasdaq 0,7 százalékos gyengülést mutatott.

A nyitásban az indexek még fölfelé indultak, részben a Fed kedd esti bejelentésének hatására, miszerint kész a további monetáris enyhítésre.

A hangulatot finoman szólva sem javította, hogy a kereskedés első fél órája után megjelent amerikai lakáspiaci adat és az európai hangulatindex egyaránt elmaradt a várakozásoktól.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK