Míg tavaly áprilisban a Moody's által a spekulatív kategóriába sorolt kötvényeket kibocsátó cégek mindössze 5,6 százaléka nem teljesítette időben fizetési kötelezettségeit, idén márciusra ez az arány már 7,3 százalékra, egy hónappal később pedig 7,8 százalékra nőtt - írta a MarketWatch. Az elmúlt 12 hónapra vetítve áprilisban a bóvlikötvények között világszerte 9 százalékos volt a bedőlési arány; márciusban a mutató még 10 százalékon állt. A Moody's előrejelzése szerint 2010 végére globálisan 2,7 százalékra mérséklődhet a spekulatív kategóriába sorolt kötvények bedőlési mutatója, majd 2011-ben ez tovább, akár 2 százalék alá is visszaeshet. A Moody's értékelése szerint a hitelpiaci kilátások jelenleg sokkal kevésbé riasztók, mint korábban, annak ellenére, hogy a hitelminősítő továbbra is lát kockázatokat.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!