Eladhatják a Mol 4 százalékát

Lapértesülések szerint jelentős mennyiségű, 4,28 millió darab Mol-részvényt értékesítenének a Citigroup-on keresztül, ami a teljes részvénymennyiség 4 százalékának felel meg.
portfolio.hu, 2014. június 26. csütörtök, 08:28
Fotó: Napi.hu

Az eladandó réstzvények összértéke 50-52 milliárd forint között lehet, és az elmúlt három hónap összesített forgalmának felelne meg a BÉT-en. Az értékesítésre 11 800-12 200 forint közötti áron kerülne sor. A Portfolio.hu elemzői szerint vélhetően a Dana Gas és a Crescent Petroleum lehet az eladó - amennyiben az értesülés igaz. A Dana neve nem ismeretlen a hazai befektetőknek, a társaság tavaly februárban mintegy 2 százaléknyi Mol-részvényt adott el, ami jelentős mozgásokat okozott a részvények piacán.

 


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK