Eladja az állam az Egis pakettjét

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Igazgatóságának döntése értelmében a Magyar Állam értékesíti az Egis Gyógyszertár Nyrt.-ben meglevő, a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alaptól átvett közel 5%-os részesedését. A tranzakciónak köszönhetően 10,33 milliárd forinttal gyarapodik a költségvetés.
Inforádió, 2013. november 5. kedd, 15:59
Fotó: Napi.hu

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Igazgatóságának döntése értelmében a Magyar Állam értékesíti az Egis Gyógyszertár Nyrt.-ben meglevő, a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alaptól átvett közel 5 százalékos részesedését. A tranzakciónak köszönhetően 10,33 milliárd forinttal gyarapodik a költségvetés - olvasható az MNV Zrt. közleményében.

A Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alaptól 2013. szeptember 30. napján a Magyar Állam tulajdonába és az MNV Zrt. kezelésébe került 368 933 db, 4,74 százalékos szavazati arányt megtestesítő névre szóló, Egis Gyógyszertár Nyrt.- törzsrészvény.

Az Egis Gyógyszertár Nyrt. 50,91 százalékos tulajdonosa, a francia Servier-csoport (Servier) 100 százalékos leányvállalata, az Arts et Techniques du Progrès a lebonyolító KBC Securities közreműködésével önkéntes vételi ajánlatot tett a piacon lévő EGIS-részvényekre 28.000 Ft/részvény áron. Az állami részesedés értéke 28.000 Ft-os áron 10,33 Mrd Ft.

Az MNV Zrt. Igazgatósága november 4-én a vételi ajánlat elfogadásáról döntött, a részvények transzferálása az MNV Zrt. részéről a döntést követően megtörtént.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK