A csődgondnokság alá vont társaság korábban arra készült, hogy átszervezi magát, majd az áram- és a vezetéküzletágra koncentráló új cégként kerül ki a válságból. A 180 fokos fordulatra feltehetőleg a hitelezői nyomás késztette a cégvezetést. Amikor az Enron tavaly decemberben csődöt jelentett - beindítva a vállalati botrányok hullámát - , alkalmazottak ezrei vesztették el a részvényeibe helyezett megtakarításaikat, illetve nyugdíjukat. Az új vezérigazgató Stephen Cooper májusban mutatta be üzleti tervét a csődbíróságnak, amelyben 2003-ra 1,3 milliárd dollár adózás előtti profitot ígért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!