Elbizonytalanodtak New Yorkban

Az újabb rekordra érő olajár gyengítette a második negyedéves eredményekre vonatkozó New York-i várakozásokat és az indexekre sem volt jó hatással.
Egerszalóki Tímea, 2005. augusztus 2. kedd, 08:13
Fotó:

Az is lefelé húzta a Dow Jones ipari átlagot, hogy a Home Depot bejelentette, esküdtszéki idézést kapott veszélyes hulladékkezelés gyanúja miatt. Az index végül 0,17 százalékkal 10 623 pontra süllyedt. Bár a Procter & Gamble Co. vártnál jobb nyereséggel zárta a negyedévet, de bejelentette, hogy a magasabb alapanyagköltségek nyomást gyakorolnak majd az osztalékokra, így a cég részvényei 31 centtel alacsonyabb értéken zárták a kereskedést.
Az eBay papírjaira kedvezően hatott, hogy Smith Barney tartásról vételre változtatta a minősítését - ez nagy szerepet játszott abban, hogy a tech papírok Nasdaq Composite indexe 0,48 százalékkal emelkedett és 2195,38 ponton zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK