Elbocsátásokhoz vezethet a harmatgyenge dollár

Az európai exportcégeknél munkahelyeket veszélyeztet a dollárral szemben megállíthatatlanul erősödő euró.
Komócsin Sándor, 2007. szeptember 26. szerda, 10:27
Fotó:

Az amerikai fogyasztói bizalom hanyatlásáról szóló adat, illetve annak nyomán a Fed kamatvágásainak folytatódását prognosztizáló várakozások erősödése további mélységbe taszított a dollárt: a szerdai kereskedés során 1,4163 amerikai devizát is lehetett kapni 1 euróért. Az elemzők immáron a következő, ma megjelenő makroadatra emelik a tekintetüket, amely a tartós fogyasztási cikkek forgalmának alakulásáról számol be.

Eközben az erős euró egyre jobban aggasztja az európai exportőröket. A francia-német Airbus arra figyelmeztet, hogy ha nem változik az árfolyam-alakulás trendje, akkor kénytelen lesz alkalmazottakat elbocsátani.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK