Elfáradt a forintpiac

Alacsony forgalom mellett szűk sávban ragadt a forint.
Napi.hu, 2013. november 21. csütörtök, 16:47
Fotó: Napi.hu

A magyar deviza csütörtökön 296,97 és 298,36 forintos sávban mozgott az euróval szemben. Nincs túlzott érdeklődés a devizapiacokon, nincsenek meghatározó hírek, nincs sztori, az amerikai kötvényvásárlással kapcsolatos hírek jelentik az egyetlen impulzust - jellemezte a piaci hangulatot Kolba Miklós, az ING devizapiaci üzletágának vezetője, aki szerint olyan, mintha elfáradtak volna a befektetők.

Az eurót háromnegyed öt körül 298,10, a dollárt 221,25, a svájci frankot 242 forinton jegyezték 1,3471 dolláros euróárfolyam mellett.

A tervezett 40 milliárd forintos értékben adott el 12 hónapos lejáratú diszkontkincstárjegyeket az Államadósság Kezelő Központ. Az aukciós átlaghozam 3,15 százalékra csökkent.

Nem volt nagy mozgás az állampapírok másodpiacán sem. Egyedül a 12 hónapos diszkontkincstárjegyek hozama mérséklődött 2 bázisponttal, a többi lejáraté 1-6 bázisponttal emelkedett. A referenciaátlag 2,90 és 6,45 százalék között szóródik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK