Elfogadták a tavalyi beszámolót az Alteo Nyrt. éves rendes közgyűlésén a társaság részvényesei. A cég 5,5 milliárd forint árbevétellel, 591 millió EBITDA-szintű eredménnyel, 95 millió adózott eredménnyel és 8,5 milliárd forintos mérlegfőösszeggel zárta a 2012. üzleti évét.

Tavaly a csoport árbevételének 10 százaléka származott villamosenergia-termelésből. Az értékesített villamos energia naturáliában kifejezett értékének 44 százalékát teszik ki a megújuló erőművek, míg az árbevételből 82 százalékot képvisel a zöld portfólió.

A cégcsoport növekvő villamosenergia-kereskedelemi árbevételét egyrészt − a hagyományos tüzelésű erőművek által termelt − csoporton belüli villamosenergia-értékesítés bővülése, másrészt a fogyasztói portfólió és nagykereskedői aktivitás növekedése biztosította. Mindezek eredményeként a csoportszintű árbevételen belül 40 százalékra nőtt a kereskedés aránya.

A konszolidált árbevétel legnagyobb részét pedig továbbra is a hőenergia-értékesítésből származó bevétel adja, közel 50 százalékos részesedéssel.  A cég stratégiai célja, hogy az energiatermelés és az energiakereskedelem területén diverzifikált portfóliót építsen ki, amely a szektor több területére építve bevételeket generál, illetve csökkenti a változások miatti kitettséget is − mondta ifj. Chikán Attila, a cég vezérigazgatója (képünkön).

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!