Elfogyott az erő Európában

A csütörtöki egyöntetű emelkedést követően többnyire lefelé tartottak a főbb nyugat-európai tőzsdeindexek pénteken.
NAPI, 2013. március 1. péntek, 18:17
Fotó: Napi.hu

Míg londonban néhány tized százalékos pluszban zárt az FTSE 100, addig Frankfurtban és Párizsban fél százalék körüli mínuszt mutatott a DAX, illetve a CAC 40.

A nyersanyagipari cégek az átlagnál is rosszabbul teljesítettek, részben a gyenge kínai feldolgozóipari adatok hatására. Emellett az eurózónából is vérszebény ipari adatok érkeztek, és a tengerentúlról sem kapott egyértelmű támogatást a befektetők vételi kedve.

A bizonytalanságot mindemellett az olasz választások miatt kialakult helyzet is fokozta, amely az egész eurózóna szempontjából is negatívan ható tényező.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK