Csütörtök délután 293,23 forintba került egy euró, ez több mint egy százalékkal volt magasabb a szerdai szintnél. A dollárral szemben 225,82-ig esett a magyar deviza, míg a svájci frank 235,19-nél állt. A nemzetközi piacokon a dollár 1,30 közelébe erősödött az euróval szemben miután a vártnál egy hajszállal jobb amerikai GDP-adatot közöltek a tengerentúli hatóságok.

A forint botladozásának egyik oka a csütörtök délelőtti gyengén sikerült kötvényaukció volt. Az ÁKK ugyan a terv felett adott el papírokat, összesen 7,5 milliárddal sikerült túlteljesíteni a meghirdetett mennyiséget, azonban a hozamok számottevően emelkedtek. A hároméves aukciós hozam például kilenc bázisponttal, az ötéves 27 bázisponttal, míg a tízéves 41 bázisponttal volt magasabb, mint két héttel ezelőtt. Ennek hatására a másodpiacon is 13-40 bázispont közötti mértékben emelkedtek a referenciahozamok.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!