Elgyengült Ázsia

A pénteki negatív piaci környezet és a tovább csökkenő nyersanyagok eredőjeként ma is negatív tartományban zártak a vezető ázsiai indexek. Az európai határidők pedig 0,5-0,8 százalékos esést áraznak a hétfői nyitásra. Egyesek szerint pedig a görög adósság átstrukturálása körüli spekulációk felelősek a mai negatív hangulatért.
portfolio.hu, 2011. május 16. hétfő, 09:01
Fotó:

A hét első kereskedési napján zömében negatív hangulat uralta a tőkepiacokat, ahol a japán Nikkei 0,9, az ausztrál S&P ASX 200 1,3 százalékkal került lejjebb, miközben a Shanghai Composite 0,5 százalékos csökkenést mutat.

A Nikkei legnagyobb kapitalizációjú komponensei közül az autógyártók és a bankszektor haladt a sor végén, mely szereplők közül a Nissan 2,4, a Mitsubishi 2,3, a Sumitomo Mitsui 2,1, a Toyota 1,8 százalékkal került lejjebb.

Továbbá a mai hírek közül kiemelhető, hogy a Goldman Sachs csökkentette a japán (alul súlyozásra) és a dél-koreai (egyenlő súlyozás) részvénypiacok besorolását, míg Kína és Tajvan esetén fenntartotta a felülsúlyozás ajánlását.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK