A csütörtöki kereskedést 18 323 ponton fejezte be a BUX index, ez 1,7 százalékkal maradt el az előző napi értékétől. A forgalom átlagos volt, és az is megfelelt a szokásosnak, hogy az OTP vitte az érdeklődés jelentős részét. A nemzetközi hangulat is nagyon elromlott délutánra, amiben a vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adatok és a tengerentúli infláció emelkedése volt a ludas, ezek ugyanis arra ösztönözhetik a Fedet, hogy igyekezzen visszafogni eszközvásárlásait. Sokak szerint már nem is a szeptemberi visszafogás, csak annak mértéke a kérdés.

A magyar részvények közül az OTP-t viselte meg leginkább a nap, a bank a csütörtök hajnalban közölt gyorsjelentésében ugyan a vártnál jobb fő számokat közölt, de a hitelportfólió minősége aggodalomra adhat okot. Mindez a pesszimista hangulattal párosulva 3,8 százalékos bukást eredményezett, így 4327 forinton zártak a részvények. A Mol eközben másfél százalékkal 15 950 forintig gyengült, míg a Magyar Telekom 321 forintos ára három forinttal volt alacsonyabb a szerdainál.

A gyógyszergyártóknak felemás napjuk volt, hiszen a Richter 0,1 százalékos lecsorgással 3725 forinton zárta a kereskedést, az Egis viszont 0,7 százalékkal 20 945 forintig kapaszkodott fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!