Elindult felfelé a tőzsde

Erősödéssel kezdett kedd reggel a Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe, pedig Cipruson továbbra is bizonytalan a mentőcsomag sorsa, hiszen a jelek szerint ma sem szavaznak a bankbetétek megadóztatásáról. Így továbbra is bizonytalan a hangulat a nemzetközi piacokon, a hírek függvényében bármikor fölénybe kerülhetnek megint az eladók.
Beke Károly, 2013. március 19. kedd, 09:47
Fotó: Napi.hu

Kedd reggel 18 194 pontig emelkedett a BUX index, ez 0,2 százalékkal volt magasabb a hétfői záróértéknél. A forgalom egyelőre kifejezetten élénk, de ez nagyrészt az OTP közel egymilliárdnyi üzletének köszönhető.

A vezető részvények felemás hangulatban kezdték a napot, a nemzetközi hangulatra érzékeny OTP például 0,4 százalékos felfelé araszolás után 4500 forintba került, a Mol viszont 0,2 százalékkal 16 800 forintig gyengült, míg a Magyar Telekom 401 forintos árfolyama 0,75 százalékos erősödést jelent.

A gyógyszergyártók közül a Richter 0,8 százalékos emelkedés után 33 600 forintba került a nap első felében, míg az Egis 18 885 forintos ára 0,05 százalékkal volt magasabb a hétfőinél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK