A vezető papírok közül egyértelműen a Telekom volt a nehezék. A társaság a várttól is enyhén elmaradó, gyenge negyedéves számokkal állt elő, s bár a menedzsment fenntartotta éves eredményvárakozásait, azt elismerték, hogy a magyarországi helyzet nehezebb a vártnál. A távközlési vállalat részvényei ettől függetlenül 390 forinton új történelmi mélypontot állítottak be késő délután, zárásra csak minimális mértékben tudott visszább kapaszkodni a jegyzés, amely így végül 3,9 százalékos mínuszban 394 forinton állapodott meg.

A blue chipek mezőnyében a legjobban az OTP teljesített, a bankpapír csaknem 0,7 százalékos felértékelődése 3750 forintos utolsó kötést jelentett. A Molt késő délután rövid időre letaszították a negatív tartományba, ahonnan ugyanolyan gyorsan vissza is kapaszkodott, az olajpapír így végül 0,3 százalékkal 17 200 forintra javított.

A Richter ellenben a zárás felkötésének köszönhette, hogy 0,4 százalékot erősödve 39 855 forinton búcsúzott. Szektortársa, az Egis hajszálnyival szebben muzsikált, a kisebbik gyógyszergyártó 0,6 százalékkal 16 580 forintra javított.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!