A BUX a régiós mezőny egyik sereghajtója volt szinte egész nap, végül 2,6 százalékkal került lejjebb 9,4 milliárd forintos forgalom mellett.

Az index gyenge szerepléséből mindegyik nagypapír kivette a részét: az eladók a nyitást követően először a MOL piacán jelentek meg, miután a vállalat a negyedéves gyorsjelentésében visszavágta a potenciálisan kitermelhető földtani vagyonra vonatkozó becslését. Az olajmulti részvényei végül 3,6 százalékot estek.

Majd a nap folyamán az egyes blue chipek sorra gyengültek el: először a Magyar Telekom, majd a Richter, végül az OTP is az eladók kereszttüzébe került. Végül rendre 1,8, 3 és 1,5 százalékos mínuszban zárt a részvények árfolyama.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!