Az eurózóna pénzügyminiszterei ma tartanak találkozót, melynek célja a görög mentőcsomag aláírása. A mai összejövetel során lényegében csak a pont kerül fel az i-re, így lényeges piacbefolyásoló hatásra nem várható. Fontos makrohírekre és adatokra a mai nap során nem számíthatunk, így a továbbiakban leginkább a hangulati elemek gyakorolhatnak hatást a kereskedésre.

A szektorok többsége a pozitív tartományban mozog, a legjobban az autógyártók, míg a leggyengébben az alapanyag gyártó vállalatok teljesítenek.

A Vedanta 2 százalékkal került lejjebb, miután a réz árfolyama először indult esésnek az elmúlt négy napban azt követően, hogy a Kínából érkező negatív makrogazdasági adatok alapján romlottak a nemesfém keresletével kapcsolatos kilátások. A vállalat részvényárfolyama 0,5 százalék körüli mérsékelt csökkenést mutat.

Piaci értesülések szerint a Glencore egy kanadai gabonakereskedéssel foglakozó társaság, a Viterra felvásárlását fontolgatja. A vállalat részvényárfolyama 0,5 százalék körüli mérsékelt csökkenést mutat.

Ma látott napvilágot a Volkswagen éves jelentése, melyből kiderül, hogy 26 százalékos bevételnövekedésről mellett több mint 50 százalékkal tudta növelni működési eredményét a társaság. A bevételek szintjén növekedést vár a tavalyi évhez képest a Volkswagen 2012-re és 2013-ra is, miután a fejlődő piacok dinamikus növekedésének és az új modelleknek köszönhetően emelkedhetnek idén az eladások. A vállalat több mint 40 új modellel jelenhet meg idén és az ázsiai, az amerikai, a latin-amerikai és az orosz piacon tovább folytatódhat a fellendülés - olvasható a Volkswagen vezérigazgatója, Martin Winterkorn véleménye a vállalat éves jelentésében. A Volkswagen részvényárfolyama a pozitív kicsengésű gyorsjelentés ellenére is 1,2 százalékot csökkent.

A grafikon a közvetlenül a grafikonból való kereskedést lehetővé tévő Alfatrader Trading Station II grafikonrajzoló programjával készült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!