A tájékoztatás szerint a 60 milliárd forint értékben meghirdetett papírokra kicsivel több mint másfélszeres, 100 milliárd forint értékben érkezett ajánlat. Ebből 70 milliárd forintért fogadott el az ÁKK. Az átlaghozam 3,13 százalék lett a két héttel korábbi 3,16 százalék után, három bázisponttal a másodpiacon kialakult referenciahozam alatt.

Az év elején 2,84 százalékig süllyedt a 12 hónapos dkj átlaghozama, majd a feltörekvő piacokat sújtó eladási hullám következtében 3,51 százalékra szökött föl. Tavaly ilyenkor 4,66 százalékos átlaghozamon keltek el ezek a papírok.

Csaknem háromszoros túljegyzés fogadta csütörtökön a 7 milliárd forint értékben meghirdetett ötéves lejáratú, változó kamatozású kötvényt. Az ÁKK végül 10,5 milliárd forint értékben adott el a papírokból.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!