Az mindenesetre kissé árnyalja a képet, hogy a teljes összeg háromnegyede a leghosszabb futamidejű papírokból folyt be.

A legkelendőbbnek ugyanis az EST2016/C ötéves futamidejű, félévente a BUBOR plusz 500 bázispontos változó kamatot fizető sorozat bizonyult. Ezekből összesen 1,43 milliárd forintért jegyeztek az intézményi szereplők.

A fix kamatozású EST2015/A kötvényekből 464 milliónyi talált gazdára - derül ki a társaság közleményéből. A számok alapján úgy tűnik, a másik változó kamatozású (a féléves banközi kamatlábon felül 400 bázispontot fizető) EST2015/B jelűre nem gyűlt össze a kibocsátáshoz szükséges, legalább 100 millió forintnyi jegyzés. Ennek ellenére a befolyó végösszeget tekintve még így is az eddigi legsikeresebb intézményi kibocsátásának bizonyult a csütörtökön lezáruló.

A lakossági ügyfelek június 3-ig jegyezhetnek az EST2015/A elnevezésű, 10,24 százalékos (évi 10,27 százalékos EHM-nek megfelelő) fix kamatot fizető papírokból.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!