A múlt heti, bő háromszoros lefedettség után alig több mint 1,1-szeres túljegyzés mellett zajlott le kedden a háromhónapos diszkontkincstárjegyek aukciója. A negyvenmilliárdos meghirdetett mennyiségre mindössze 46,7 milliárd forintnyi ajánlattömeggel válaszoltak az elsődleges forgalmazók, amiből az ÁKK 27 milliárdot fogadott el. Az elfogadott hozamok 5,72 százalékos átlaga a hétfői másodpiaci benchmarknál 8 bázisponttal kisebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!