Kevin Marde, a Marketwatch.com egyik alapítója és saját tőkepiaci szakértő cégének tulajdonosa szerint elképesztően kedvezőek a körülmények jelenleg a részvényvásárlásra, s egészséges rally állhat még a piacok előtt, az elmúlt évi emelkedés ellenére. Egy tipikus bikapiac meglátása szerint 2-3 évig kitart, s nem jellemzője, hogy egy év után kimúljon. Ráadásul akkor, amikor a 2007-2009-es medvepiaci olyan mélyre vitte a papírok historikus árazását, hogy azok 70 százalékos emelkedés után is olcsók maradtak

A piac belseje is egészséges képet mutat, az emelkedő és eső részvények számából képzett úgynevezett advance/decline kumulált mutató újabb csúcsokra tör úgy, hogy közben a vezető indexek még nem futottak új csúcsra.

A mutató tetőzése és lefordulása sem jelentené azonnal a bika végét, hiszen az rendszerint hónapokkal megelőzi a tetőpontot, most pedig ennek még jele sincs.

Ráadásul a ciklusérzékeny szektorok papírjai jól teljesítenek, mind a kisekreskedelmi, mind a ciklikus fogyasztási javakat előállító cégek részvényei. Ez pedig arra utal, hogy szó sem lesz idén a gazdaság újbóli visszaeséséről, a duplavé alakú válságról.

Papírok tömege csinált az emelkedés ellenére is oldalazó mozgást, amelyet most ő bázisépítésnek tekint, s a kitörések esetén több hónapig tartó emelkedést hozhat magával ezekben a részvényekben. Az ilyen részvények száma magasabb, mint 1999 óta bármikor.

A szakértő tehát elképesztően optimista, ilyen kedvező képet a további emelkedésre nem is tudja mikor mutatott utoljára a piac.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!