A londoni Footsie kivételével -, amely fél százalék körüli emelkedéssel fejezte be a napot - a gyengülés volt a jellemző a piacokra. A frankfurti DAX 0,5, míg a párizsi CAC 40 index 0,3 százalékkal süllyedt előző napi zárószintje alá. A legrosszabbul szerdán a nyersanyag- és energiaipari társaságok papírjai szerepeltek, miután az árupiacon az erősödő dollár ugyancsak lefelé hajtotta az elsősorban fémjegyzéseket. Az eladási hajlandóság annak ellenére meghaladta a vételi kedvet, hogy a tengerentúlról egyértelműen pozitív makroadatok érkeztek, és a jüan felértékelésével kapcsolatos értesülések is támogatták az emelkedést. Ezzel együtt a kontinensről vegyes megítélésű hírek láttak napvilágot - vagyis a kedvező, Amerikából érkező hírek inkább csak a veszteségek mérséklésére voltak elegendőek. Azt, hogy az eurózóna pénzügyi problémái továbbra is főfájást okoznak a befektetőknek, jól szemlélteti a szerdai portugál aukció is, ahol jelentősen megugrott a hathónapos állampapírok hozama.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!