Elmosta az euró a rallyt

Hiába indult jól a nap a nyugat-európai tőzsdeindexek számára, a nyereség nagy része köddé vált a késő délutáni csúcsnak köszönhetően az euró/dollár keresztárfolyamban.
Kummer Krisztián, 2004. november 5. péntek, 18:58
Fotó:

Igalmasan alakult a pénteki kereskedés a nyugat-európai részvénybörzéken. A szűk sávban mozgó mutatókat kora délután alaposan megdobta, hogy az Egyesült Államokban a vártnál jóval több munkahely keletkezett a múlt hónapban, lévén a több munkahely nagyobb keresletet jelent áttételesen az európai cégek termékei iránt. A nap végére azonban a nyereség nagy része elolvadt, az euró árfolyama ugyanis 1,2952 dollárig kúszott fel a bankközi kereskedelemben. A 49 dollár alá kerülő hordónkénti olajár elsősorban a légitársaságoknak jött jól, míg az autógyártók továbbra is küszködtek. A chipgyártók a hét közepi esés után felfelé törtek, az ASML több mint négy százalékkal növelte értékét. Az Allianz részvényének több mint két százalékos drágulása mögött a UBSD felminősítése állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK